Menu

Code 95

Wat is code 95?

Als je beroepschauffeur op een vrachtauto en/of bus wilt worden, moet je de code 95 basiskwalificatie halen. Nadat je bent geslaagd voor de examens en toetsen, laat je de code 95 op je rijbewijs bijschrijven. Deze code is vijf jaar geldig. 

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing. Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid. Bhv2Day.nl biedt code 95 nascholing aan voor B-VCA en VOL-VCA.

Je bent beroepschauffeur en je hebt code 95 op je rijbewijs staan

Om beroepsmatig te mogen blijven rijden moet je iedere vijf jaar de code 95 verlengen. Hiervoor volg je 35 uur nascholing. Van de 35 uur nascholing moet minimaal 7 uur een praktijktraining zijn. Vijf jaar voor het verlopen van je code 95 kun je beginnen met het volgen van nascholingscursussen. Voor meer informatie verwijzen wij je ook naar de website van het CBR.

 

Wat zeggen onze klanten?

Google reviews voor bhv 2 day trainingen en advies reviews op Google
Niels van der Weerd

Prima ervaring, goede service en uitstekende begeleiding. Absolute aanrader!

Henk Askes

Top instructie. Instructrice was duidelijk, actueel, consequent en prettig in de omgang. Deelname certificaten en handleiding van de app kregen we binnen 2 dagen.

Carla Varkevisser

Ik was op zoek naar een brandmelder die al een tijdje uit de roulatie was. Dit bedrijf bood enkele jaren geleden deze brandmelders aan. Ze verloten exemplaren. Ik stuurde een berichtje en Gerwin, de eigenaar, heeft gezocht én gevonden én stuurt deze ook nog naar me op, gratis. Wat een positieve ervaring!

Oebel Ubels

Prettige maar scherpe instructrice. Heeft ons weer nieuwe dingen geleerd

Esther Manting

Deze klant heeft ons 4 sterren gegeven maar geen tekst geschreven.

Edwin Croes

Hier afgelopen week een cursus gevolgd. Dit was een zeer goede ervaring. Vooraf duidelijke en snelle communicatie. En prettige manier van uitleggen en cursus geven, met ruimte voor persoonlijke aandacht. Bedankt! Ik raad Bhv2day zeker aan.

Rolf Nijhoving

Deze klant heeft ons 4 sterren gegeven maar geen tekst geschreven.

Thomas Van Impelen

Gerwin heeft bij Mbo Utrecht, de Evenementen Academie, een lessenserie gegeven over Veiligheid, ARBO en Kwaliteitszorg. De studenten hebben zijn lessen als zeer positief ervaren. Echt een verdieping van hun opleiding!