Menu

Veilig werken langs de weg (basis)

Als je wegenbouwer, asfalteur, kabellegger, wegenreiniger bent of als je werkt in een andere functie op of langs de weg, dan ben je verplicht een opleiding veilig werken langs de weg te volgen. Het werken op en langs wegen brengt namelijk risico’s met zich mee. Voor jou als wegwerker, maar ook voor de weggebruiker. Jij moet weten hoe je met deze risico’s moet omgaan en hoe je moet reageren op incorrect of onvoorspelbaar handelen van weggebruikers.

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte, gevolgd door het praktijkgedeelte. In de ochtend tijdens de theorie, wordt er aandacht besteed aan de wet- en regelgeving welke van toepassing is op het ‘veilig werken langs de weg’. In de middag tijdens de praktijk worden de vaardigheden onder begeleiding van onze instructeur geoefend. De risico’s van werkzaamheden in de openbare ruimte (niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom) worden geoefend en hoe je leert hoe je deze risico’s kunt beperken in nagebootste situaties en je leert welke toe te passen materialen je kunt gebruiken. Zowel het theorie- als praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen.

Nadat je de cursus met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het certificaat met bijbehorende draagpas. Deze is vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je een herhalingscursus ‘veilig werken langs de weg’ te doen om je certificaat te behouden. Een werknemer met een verlopen certificaat is namelijk niet verzekerd. 

Specificaties cursus

  • Duur
    : dag
  • Prijs
    :€ 219,00
inschrijven