Menu

Risico Inventarisatie en Evaluatie

RI&E laten opstellen

Voor bedrijven met personeel is het niet alleen wettelijk verplicht, maar ook een geruststellend idee om een goede RI&E (Risico-Inventarisatie & Evaluatie) te hebben. Door een RI&E weet je welke risico’s van toepassing zijn bij jouw bedrijf en kun je ervoor zorgen dat deze zo klein mogelijk worden. Hierdoor is de kans op ongevallen of zelfs boetes een stuk kleiner en verbeter je de werksituatie voor je werknemers en jezelf.

Wij zorgen voor een goede RI&E

Je mag zelf aan de slag gaan met de RI&E. Je hoeft dit niet verplicht door een specialist te laten uitvoeren. Hiervoor heb je echter wel specialistische kennis nodig op het gebied van Arbowetgeving en bovendien kost het opstellen van een RI&E een hoop tijd als je hier geen ervaring in hebt. Voor bedrijven met meer dan 25 personen dient het Plan van Aanpak (PvA) uit de Risico-Inventarisatie & Evaluatie bovendien goedgekeurd te worden door een gecertificeerde arbodienst of deskundige, wat een onervaren RI&E schrijver meestal niet meteen lukt. Kortom indien je dit graag aan een ervaren partij wilt over laten die snel en efficiënt de RI&E en het bijbehorende PvA kan opstellen, dan zijn wij je hiermee graag van dienst.

Welke stappen zijn nodig?

Bhv2Day.nl heeft veel ervaring in het opstellen van de RI&E en volgt hierin de volgende stappen.

  • Inventarisatie: onze Arbo-deskundige inventariseert de risico’s in jouw bedrijf.
  • Evaluatie: er wordt een inschatting gemaakt van de grootte van elk risico.
  • Plan van Aanpak: van elk risico staat beschreven hoe het gevaar zo klein mogelijk kan worden gemaakt, en door wie.
  • Toetsing van het PVA: een Arbo-deskundige toetst het Plan van Aanpak (indien jouw bedrijf groter is dan 25 personen).
  • Uitvoeren: zorgen dat het plan wordt uitgevoerd en nageleefd waardoor de risico’s beheersbaar zijn geworden.

Actualiseren van de RI&E

Nadat er een Risico-Inventarisatie & Evaluatie met Plan van Aanpak is opgesteld, is het zaak deze up-to-date te houden. Veel bedrijven laten daarom regelmatig, sowieso na grote veranderingen in het bedrijf, de RI&E onder de loep nemen om deze actueel te houden.

Prijsopgave voor het laten maken van jouw RI&E?

Wij kunnen zorgen dat de risico’s in jouw bedrijf beheersbaar worden en dat je voldoet aan de verplichting van het hebben van een goede Risico-Inventarisatie & Evaluatie met PvA. Wil je weten welke kosten hieraan verbonden zijn? Hiervoor kun je een afspraak maken om de omvang van het bedrijf in te schatten. 

Wij denken graag met je mee!

Wat zeggen onze klanten?

Google reviews voor bhv 2 day trainingen en advies reviews op Google
Carla Varkevisser

Ik was op zoek naar een brandmelder die al een tijdje uit de roulatie was. Dit bedrijf bood enkele jaren geleden deze brandmelders aan. Ze verloten exemplaren. Ik stuurde een berichtje en Gerwin, de eigenaar, heeft gezocht én gevonden én stuurt deze ook nog naar me op, gratis. Wat een positieve ervaring!

Oebel Ubels

Prettige maar scherpe instructrice. Heeft ons weer nieuwe dingen geleerd

Niels van der Weerd

Prima ervaring, goede service en uitstekende begeleiding. Absolute aanrader!

Thomas Van Impelen

Gerwin heeft bij Mbo Utrecht, de Evenementen Academie, een lessenserie gegeven over Veiligheid, ARBO en Kwaliteitszorg. De studenten hebben zijn lessen als zeer positief ervaren. Echt een verdieping van hun opleiding!

Esther Manting

Deze klant heeft ons 4 sterren gegeven maar geen tekst geschreven.

Henk Askes

Top instructie. Instructrice was duidelijk, actueel, consequent en prettig in de omgang. Deelname certificaten en handleiding van de app kregen we binnen 2 dagen.

Edwin Croes

Hier afgelopen week een cursus gevolgd. Dit was een zeer goede ervaring. Vooraf duidelijke en snelle communicatie. En prettige manier van uitleggen en cursus geven, met ruimte voor persoonlijke aandacht. Bedankt! Ik raad Bhv2day zeker aan.

Rolf Nijhoving

Deze klant heeft ons 4 sterren gegeven maar geen tekst geschreven.