Menu

Veilig werken langs de weg (herhaling)

Als je wegenbouwer, asfalteur, kabellegger, wegenreiniger bent of als je werkt in een andere functie op of langs de weg, dan ben je verplicht een opleiding veilig werken langs de weg te volgen. Het werken op en langs wegen brengt namelijk risico’s met zich mee. Voor jou als wegwerker, maar ook voor de weggebruiker. Jij moet weten hoe je met deze risico’s moet omgaan en hoe je moet reageren op incorrect of onvoorspelbaar handelen van weggebruikers.

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte, gevolgd door het praktijkgedeelte. In de ochtend tijdens de theorie, wordt er aandacht besteed aan de wet- en regelgeving welke van toepassing is op het ‘veilig werken langs de weg’. In de middag tijdens de praktijk worden de vaardigheden onder begeleiding van onze instructeur geoefend. De risico’s van werkzaamheden in de openbare ruimte (niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom) worden geoefend en hoe je leert hoe je deze risico’s kunt beperken in nagebootste situaties en je leert welke toe te passen materialen je kunt gebruiken. Zowel het theorie- als praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen.

Nadat je de cursus met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het certificaat met bijbehorende draagpas. Deze is vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je een herhalingscursus ‘veilig werken langs de weg’ te doen om je certificaat te behouden. Een werknemer met een verlopen certificaat is namelijk niet verzekerd. 

Specificaties cursus

  • Duur
    :dag
  • Prijs
    :€ 219,00
inschrijven

Wat zeggen onze klanten?

Google reviews voor bhv 2 day trainingen en advies reviews op Google
Thomas Van Impelen

Gerwin heeft bij Mbo Utrecht, de Evenementen Academie, een lessenserie gegeven over Veiligheid, ARBO en Kwaliteitszorg. De studenten hebben zijn lessen als zeer positief ervaren. Echt een verdieping van hun opleiding!

Carla Varkevisser

Ik was op zoek naar een brandmelder die al een tijdje uit de roulatie was. Dit bedrijf bood enkele jaren geleden deze brandmelders aan. Ze verloten exemplaren. Ik stuurde een berichtje en Gerwin, de eigenaar, heeft gezocht én gevonden én stuurt deze ook nog naar me op, gratis. Wat een positieve ervaring!

Rolf Nijhoving

Deze klant heeft ons 4 sterren gegeven maar geen tekst geschreven.

Esther Manting

Deze klant heeft ons 4 sterren gegeven maar geen tekst geschreven.

Henk Askes

Top instructie. Instructrice was duidelijk, actueel, consequent en prettig in de omgang. Deelname certificaten en handleiding van de app kregen we binnen 2 dagen.

Oebel Ubels

Prettige maar scherpe instructrice. Heeft ons weer nieuwe dingen geleerd

Edwin Croes

Hier afgelopen week een cursus gevolgd. Dit was een zeer goede ervaring. Vooraf duidelijke en snelle communicatie. En prettige manier van uitleggen en cursus geven, met ruimte voor persoonlijke aandacht. Bedankt! Ik raad Bhv2day zeker aan.